Βιογραφικό σημείωμα Ευαγγελία Πρασούδη

 

Η Ευαγγελία Πρασούδη είναι εργοθεραπεύτρια. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Λάρισα. Είναι απόφοιτη του τμήματος Εργοθεραπείας του ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ (Σ.Ε..Υ.Π. Τμήμα εργοθεραπείας). Στα πλαίσια της πρακτικής της άσκησης έχει εργαστεί στην Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών Πόρτα Ανοιχτή, στο Γενικό Νοσοκομείο Ασκληπειίο Βούλας καθώς και στο Ψ.Ν.Α Δαφνί, αναλαμβάνοντας παιδιά και ενήλικες με αναπτυξιακές, κινητικές και ψυχιατρικές διαταραχές .

 

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια ασχολείται επαγγελματικά με παιδιά και εφήβους ως συνεργάτης σε διάφορα ιδιωτικά κέντρα καθώς και με την παράλληλη στήριξη. Έχει συμμετάσχει εθελοντικά σε προγράμματα κατασκήνωσης, στο πρόγραμμα της ΕΕΕΥΤ «Εκπαίδευση Ειδικού Λογισμικού και Τεχνολογικού Εξοπλισμού σε παιδιά με Μαθησιακές Δυσκολίες», καθώς και εθελοντικές κατ οίκον συνεδρίες βασισμένες στο πρόγραμμα Sonrise.

 

Η εκπαίδευσή της στον τομέα της παιδιατρικής εργοθεραπείας περιλαμβάνει εξειδίκευση στην μέθοδο της Αισθητηριακής Ολοκλήρωσης καθώς και πληθώρα άλλων σεμιναρίων όπως: «Δυσκολίες συμπεριφοράς - εκπαιδευτικές μέθοδοι παρέμβασης σε παιδιά με ΔΕΠ-Υ ΚΑΙ ΑΥΤΙΣΜΟ», «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TEACHH – ΔΟΜΗΜΕΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ», «Εισαγωγή στην Ειδική Αγωγή και στις Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνίας» Αισθητηριακή Αμυντικότητα: μια περιεκτική θεραπευτική προσέγγιση (willbarger)», « Λεπτή κινητικότητα- Πρακτική Προσέγγιση», « ΣΥΝΟΔΟΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ», <<Οραση και αυτισμός>>,’’Διαταραχή Αισθητηριακής Επεξεργασίας και Γιόγκα’’.

 

Στο βιογραφικό της έχει συμμετοχές παρακολούθησης σε διάφορα Πανελλάδικά Συνέδρια. Παρακολουθεί εποπτικούς ετήσιους κύκλους στην παιδιατρική εργοθεραπεία καθώς και ατομικές εποπτείες.Είναι εκπαιδευμένη στο σύστημα γραφής και ανάγνωσης τυφλών Braille.