Βιογραφικό σημείωμα Δημήτρη Κουρή

 

Ο Κουρής Δημήτρης είναι εργοθεραπευτής. Γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου. Είναι απόφοιτος του τμήματος ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας του ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ.

 

Αφού ολοκλήρωσε την κλινική του άσκηση στο Κ.Ε.Π Παπάγου του τμήματος Αιγινητείου και στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΕΕΕΕΚ) Αγίου Δημητρίου εργάστηκε ως συνοδός παράλληλης στήριξης εφήβου με διάχυτη αναπτυξιακή διαταραχή στο ΕΕΕΕΚ Αιγάλεω (2015-2016).

 

Παράλληλα με την εργασία του ξεκίνησε την πρακτική του άσκηση αρχικά στο κέντρο «Πράξις και Λόγος» και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Αργολίδας στο τμήμα της Εργοθεραπείας (2017). Κατά την στρατιωτική του θητεία εργάστηκε υποστηρικτικά σαν εργοθεραπευτής στο Ναυτικό Νοσοκομείο Πειραιώς.

 

Από το 2018 ξεκίνησε τη συνεργασία του με εξειδικευμένους φορείς ως θεραπευτής και δραστηριοποιείται κυρίως στο χώρο του παιδιού και του εφήβου καθώς παρακολουθεί τα ετήσια εποπτικά σεμινάρια εργοθεραπείας. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια όπως «Σύγχρονα θέματα Παιδαγωγικής, Ψυχοπαιδαγωγικής και Παιδιατρικής» (2016), «Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες (Δυσγραφία, Δυσορθρογραφία, Δυσλεξία)» (2017), « Στρατηγικές πρόληψης και αντιμετώπισης στο φάσμα του αυτισμού» (2017) και «Ανάπτυξη παιδιού Διαταραχές και Παρέμβαση» (2017).