Βιογραφικό σημείωμα Ακρανά Μαριάνθη

 

Η Μαριάνθη Ακρανά είναι εργοθεραπεύτρια. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ορεστιάδα. Είναι αριστούχος απόφοιτη του Τομέα Υγείας & Πρόνοιας (ΕΠΑ.Σ.) στην ειδικότητα Βρεφονηπιοκόμων. Είναι απόφοιτη του τμήματος Εργοθεραπείας (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής) στο οποίο εισήχθη το 2014 και αποφοίτησε με βαθμό «Λίαν Καλώς».

 

Αφού ολοκλήρωσε την κλινική της άσκηση στο Νοσοκομείο Ημέρας του Αιγινητείτου Νοσοκομείου και στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής - Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παίδων Βούλας (Πικπα Βούλας) συμμετείχε ως εθελόντρια σε δράσεις του Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης (ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ) πρώην Κ.Ε.Κ.Υ.Κ. ΑμεΑ Νομού Έβρου.

 

Στο πλαίσιο της πρακτικής της άσκησης εργάστηκε αρχικά στο κέντρο «ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ ΙΚΕ» και στη συνέχεια στο Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης Αναπήρων με ενήλικες με Κρανιοεγκεφαλικές Κακώσεις, Σκλήρυνση κατά Πλάκας, Αγγειακά Εγκεφαλικά Επεισόδια (Ημιπληγία), ρευματικά νοσήματα κ.ά.

 

Από το 2018 ξεκίνησε τη συνεργασία της με εξειδικευμένους φορείς ως θεραπεύτρια και δραστηριοποιείται κυρίως στο χώρο του παιδιού και του εφήβου καθώς παρακολουθεί τα ετήσια εποπτικά σεμινάρια Παιδιατρικής Εργοθεραπείας. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια όπως «Δυσγραφία: Από την Αξιολόγηση στην Παρέμβαση», «Ισορροπία στο Έργο και Ποιότητα Ζωής» και «Μυϊκή Δυστροφία Duchenne/Becker»