Βιογραφικό σημείωμα Κατερίνα Μπάρτζα

 

Η Κατερίνα Μπάρτζα είναι λογοθεραπεύτρια. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτη του τμήματος λογοθεραπείας (ΣΕΥΠ Ιωαννίνων) στο οποίο εισήχθη το 2011 και αποφοίτησε με βαθμό ¨Λίαν Καλώς¨.

 

Στο πλαίσιο της πρακτικής της άσκησης εργάστηκε σε δημόσια σχολεία και ιδιωτικά κέντρα αναλαμβάνοντας παιδιά με διάχυτη αναπτυξιακή διαταραχή, αρθρωτικές, φωνολογικές διαταραχές, νοητική υστέρηση και πληθώρα άλλων διαταραχών. Για την επιστημονική της κατάρτιση έχει παρακολουθήσει και συμμετάσχει σε ποικιλία συνεδρίων, σεμιναρίων και εκπαιδεύσεων που αφορούν διάφορες διαταραχές (τραυλισμό, διαταραχές σίτισης, αυτισμό, Asperger, Δυσπραξία, Ειδική Γλωσσική Διαταραχή, Μαθησιακές Δυσκολίες κ.α) Είναι εκπαιδευμένη σε προγράμματα αξιολόγησης και παρέμβασης («ΠΛΑΣΗ», «SIMATA», «Κοινωνικές Ιστορίες», «Εντατική Αλληλεπίδραση», μέθοδος δομημένης εκπ/σης «TEACCH», εναλλακτικής επικοινωνίας «ΜΑΚΑΤΟΝ» και «PECS»). Γνωρίζει τη Νοηματική Γλώσσα.

 

Έχει συμμετάσχει εθελοντικά σε δραστηριότητες δημιουργικής απασχόλησης παιδιών σε εκδηλώσεις της Ελληνικής Εταιρείας Αυτιστικών Ατόμων Πειραιά. Έχει εργαστεί σε ιδιωτικά κέντρα και σε δημόσια σχολεία ως παράλληλη στήριξη. Διαθέτει στο δυναμικό της παρουσιάσεις εργασιών σε Πανελλαδικά συνέδρια.

 

Για την συνεχή της κατάρτιση και εξέλιξη στον τομέα της λογοθεραπείας, παρακαλουθεί εποπτικούς κύκλους Αναπτυξιακής Λογοθεραπείας.