Βιογραφικό σημείωμα Αδαμαντία Τσαλκιτζίδου

 

H Aδαμαντία Τσαλκιτζίδου είναι Φιλόλογος - Ειδική Παιδαγωγός. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι απόφοιτη του τμήματος Φιλοσοφίας- Παιδαγωγικής- Ψυχολογίας (κατεύθυνση Ψυχολογία) του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Παρακολούθησε ετήσιο πρόγραμμα εξειδίκευσης στην Ειδική Αγωγή στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

 

Δραστηριοποιείται στο χώρο της Ειδικής Αγωγής από το 2006 παρέχοντας θεραπευτικές υπηρεσίες σε παιδιά με Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος και Υψηλής Λειτουργικότητας. Έχει εργαστεί σε σχολικά πλαίσια παρέχοντας παράλληλη στήριξη σε παιδιά με αυτισμό. Επίσης, ασχολείται με την Αξιολόγηση και την Αποκατάσταση Μαθησιακών Δυσκολιών σε παιδιά και εφήβους με Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες.

 

Η επιμόρφωσή της περιλαμβάνει σεμινάρια στην αξιολόγηση και αποκατάσταση Μαθησιακών Δυσκολιών. Έχει λάβει εκπαίδευση στην Εφαρμοσμένη Ανάλυση της Συμπεριφοράς (Α.Β.Α) και σε Ενταξιακές Πρακτικές για τον Αυτισμό. Έχει βεβαίωση επάρκειας χορήγησης του Αθηνά Τεστ Διάγνωσης Δυσκολιών Μάθησης και του ΕΔΕΠΠΕ (Ερωτηματολογίων Διαπροσωπικής και Ενδοπροσωπικής Προσαρμογής Παιδιών και Εφήβων. Επίσης, έχει εκπαιδευτεί στη χρήση Εναλλακτικού Συστήματος Επικοινωνίας P.E.C.S. (Picture Exchange Communication System) και έχει παρακολουθήσει Προγράμματα Εκπαίδευσης σε Δεξιότητες Θεωρίας του Νου, σε Κοινωνικές Δεξιότητες (Κοινωνικές Ιστορίες και Εικονογραφημένες Συζητήσεις) και στο Γνωσιακό Συμπεριφορικό Δράμα (CBD).